Kako da budete PAMETNIJI? Čuveni dr Ranko Rajović otkriva CAKE koje će i od vas i od vašeg deteta napraviti ČISTE GENIJALCE!

Sposobnosti mozga i kognitivnog mišljenja mogu da se povećaju ukoliko promenite svoju dnevnu rutinu i obratite pažnju na određene stvari koje će vam pomoći da izoštrite svoja osećanja i um.

Čitanje na mozak deluje class=
ČITANJE NA MOZAK DELUJE STIMULATIVNOFOTO: PROFIMEDIA

Uz dovoljno motivacije i posvećenosti svako može da poveća svoje mentalne sposobnosti i postane pametniji. Donosimo vam deset saveta kako da vam to pođe za rukom.

1. Posetite nova mesta

Iako mnogi uživaju u rutini i vole da odlaze u iste kafiće, putuju istim putem do posla ili posećuju ista mesta – mozgu ipak treba izazov i manje poznata situacija koja će da ga stimuliše. Zato, kad god imate priliku za promenu iskoristite je.

2. Obratite pažnju na celoživotno učenje

Edukacija i učenje nakon završetka formalnog obrazovanja je najbolji omjer uloženog vremena, energije i novca. Usvajanje novih vještina i znanja bit će od velike koristi za vaš mozak koji će se na taj način biti zdraviji, a um oštriji.

3. Čitajte knjige

Čitanjem održavate aktivnost mozga, ali i povećavate njegov kapacitet. Čitanje na mozak deluje stimulativno na nekoliko različitih načina. Uz vokabular i primere ispravne gramatike, knjige utiču na maštu, ali i smanjenje stresa.

Nastavite na sledeću stranicu…

Jednostavan život koristi kolačiće.

Jednostavan-zivot koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja. Molim vas da prihvatite ove kolačiće.